ÜRÜNLER

LENA GIBB

LENA GIBB (GİBBERELİK ASİT)

BİTKİ GELİŞİM DÜZENLEYİCİ (BGD)
SUDA ÇÖZÜNÜR KONSANTRATE (SL)

AKTİF MADDE
GİBBERELİK ASİT (GA3)         20 g/L

LENA GIBB, sıvı formülasyonda Gibberelik Asit içeren bir bitki gelişim düzenleyicisidir. Bitkinin iç yapısında yer alarak, çok küçük miktarlarda dahi bitkinin fizyolojik ve morfolojik özelliklerini iyileştirmeye yardımcı olur. LENA GIBB, bitkilerde yüksek kaliteli ürün sağlanmasına katkıda bulunarak köklenmeyi teşvik eder ve tohum çimlenme gücünü artırır. Ayrıca bitkiyi soğuk, hastalıklar ve zararlılara karşı dayanıklılığını artırarak güçlendirir; verimliliği yükseltir, meyve çiçeği dökülmesini önler, olgunlaşmayı hızlandırır ve meyvenin muhafaza süresini uzatır.

AMBALAJ ÇEŞİTLERİ:
50mL
0.5L
1L
5L
20L

BİTKİ KORUMA ÜRÜNÜNÜN KULLANILACAĞI BİTKİLER, ZAMANI VE DOZU

BİTKİ
KULLANMA AMACI VE DÖNEMİ
KULLANMA DOZU (100LT SUYA)
Sofralık Çekirdeksiz Üzümler
1. Uygulama: Çiçeklenmeden önce, somaklar henüz 4-8 cm boyda iken salkımların boyunu uzatmak için kullanılır.

2. Uygulama: Tam çiçeklenme döneminde, yani çiçek taç yapraklarının (çiçek kapsülü) %70-80’i döküldüğü devrede tane seyreltmek için kullanılır.

3. Uygulama: Çiçeklenmeden sonra taneler 3mm çap iriliğine ulaştığında tane irileştirmek için kullanılır.
100mL
Kurutmalık Çekirdeksiz Üzüm
Çiçek kapsüllerinin dökülmesinden 4-5 gün sonra verimi artırmak ve hasadı öne almak için kullanılır.
50mL
Mandalina
Satsuma ve Klemantin çeşitlerinde çiçek dökümünü azaltmak, meyve tutumunu artırmak ve verim artışı sağlamak amacı ile çiçeklerin %75-80’inin açtığı devrede kullanılır.
75mL
Portakal
Yafa portakallarında Haziran dökümünü önlemek için çiçek açımının tamamlanmasından 4-5 hafta sonra kullanılır. Washington Navcl’de meyvelerin ağaçta kalma sürelerini uzatmak ve hasadı düzenlemek için meyvelerde renk değişiminin başladığı devrede kullanılır.
100mL
Limon
Meyvelerde ilk renk değişimi görüldüğü devrede, meyvelerin ağaçta 2-3 ay kalmalarını sağlamak için kullanılır.
50mL
Greyftırt
Meyve kabuğunda çürüme, bozulma ve yumuşama olmadan hasadı geciktirmek amacıyla meyvelerde ilk renk dönüşümü görüldüğünde kullanılır.
50mL
Armut
Meyve tutumu az olan armut çeşitlerinde çiçeklerin %30’u açtığında verim artırmak için kullanılır.
------------------------------------------------------------------------------------
Çiçeklenme zamanında meydana gelen don olaylarından sonra partenokarp meyve oluşumunu sağlamak için kullanılır.
75-100mL

---------------

25-100mL
Kiraz, Vişne ve Şeftali
Hasadı geciktirmek, iri ve parlak taneler elde etmek amacı ile renk değişiminin başladığı evrede kullanılır.
------------------------------------------------------------------------------------
Ağustos ayının ilk haftasında yapılacak bir uygulama, bir sonraki yılın çiçek açımını 3-7 gün geciktirir ve şeftalilerin ilkbaharın geç donlarından zarar görmesini engeller.
75mL

---------------

75mL
Çilek
Fideliklerde anaç bitkinin verdiği genç sürgünlerin çoğalmasını temin için, anaç bitki 1-6 yapraklı iken mahsule yatmasını sağlamak için kullanılır. Meyveleri irileştirmek ve verimi artırmak için ise çiçeklenmeden 3-4 hafta önce kullanılır.
75-125mL
Enginar
Hasadı 1-2 ay öne almak, düzgün şekilli ve iri baş elde etmek amacı ile bitkilerin 4-5 yapraklı ve yaprak boylarının 20-30 cm olduğu devrede özellikle bitkilerin göbek kısmına uygulanır.
125-150mL
Patates
Tohumluk patatesler dikilmeden önce hazırlanan solüsyona daldırılır ve dikilir. Böylece çimlenme hızlanır ve düzenli çıkış sağlanır.
25-50mL
Marul
Göbek bağlamayı teşvik etmek için hasattan 7-15 gün önce kullanılır.
50-100mL (50mL/Dekar)
Biber
Verimi artırmak için çiçeklerin yarısı meyve tuttuğunda ve bundan 2-3 hafta sonra kullanılır.
150mL
Süs Bitkileri
Türlere ve bitkilerin büyüme tiplerine göre değişmekle birlikte çiçekçilikte (karanfil, gül, glayöl, lisianthus, krizantem) uzun sap ve iri çiçek elde etmek için kullanılır.
200-750mL

BİTKİ GELİŞİM DÜZENLEYİCİ (BGD):