Product

LENA GIBB

LENA GIBB (GIBBERELLIK ASİT)

BİTKİ GELİŞİM DÜZENLEYİCİ (BGD)
SUDA ÇÖZÜNÜR KONSANTRATE (SL)

ACTİF MADDE (LITRE BAŞINA)
SAF GİBERELLİK ASİT (GA3)         20g
ŞİŞE / POŞET / KAP BOYUTU:
50mL
0.5L
1L
5L
20L

LENA GIBB, sıvı formülasyonda Gibberellik Asit içeren bir bitki gelişim düzenleyicisidir. Bitkinin iç yapısında yer alarak, çok küçük miktarlarda dahi bitkinin fizyolojik ve morfolojik özelliklerini iyileştirmeye yardımcı olur. LENA GIBB, bitkilerde yüksek kaliteli ürün sağlanmasına katkıda bulunarak köklenmeyi teşvik eder ve tohum çimlenme gücünü artırır. Ayrıca bitkiyi soğuk, hastalıklar ve zararlılara karşı dayanıklılığını artırarak güçlendirir; verimliliği yükseltir, meyve çiçeği dökülmesini önler, olgunlaşmayı hızlandırır ve meyvenin muhafaza süresini uzatır.

UYGULAMA YÖNTEMİ

BİTKİ
KULLANMA AMACI VE DÖNEMİ
KULLANMA DOZU (100LT SUYA)
Çekirdeksiz Üzümler
Büyük normal sıklıkta ve iri taneli salkımlar elde etmek amacıyla birinci uygulama: çiçek kapsüllerinin %70i döküldüğü evrede
120mL + 20mL Yayıcı - Yapıştırıcı
Çekirdeksiz Üzümler
İkinci uygulama: bundan 10-12 gün sonra tanelerin 3mL çapında saçma iriliğine ulaştığında
120mL + 20mL Yayıcı - Yapıştırıcı
Kurutmalık Üzümler
Çiçek kapsüllerinin dökülmesinden 4-5 gün sonra yapılır
30mL + 30mL Yayıcı - Yapıştırıcı
Narenciyelerde
Birinci çiçek döllenmesini teşvik için; özellikle satsuma ve klementin türü mandalinalarda çiçeklerin %75-80i açtığı devrede hazırlanan solüsyon çiçeklere püskürtülür.
30mL + 20mL Yayıcı - Yapıştırıcı
Narenciyelerde
İkinci Haziran dökümü önlemek için Valenciye Portakalları hariç diğer çeşitlerde çiçek açımının tamamlanmasından 4-5 hafta sonra (döküm başlamadan bir ay önce) hazırlanan solüsyon çiçeklere püskürtülür
30mL + 20mL Yayıcı - Yapıştırıcı
Narenciyelerde
Üçüncü hasatın geciktirilmesi için

a) Washington portakallarda meyvelerde ilk renk değişimi görülür görülmez hazırlanan
solüsyon meyvelere püskürtülür

b) Yataklık limonlarda: meyvelerde ilk renk değişimi görüldüğünde hazırlanan solüsyon
meyvelerde püskürtülür böylece meyvelerin ağaç üzerinde 2-3 ay müddetle kalmasını sağlar

c) Greyfurtlarda ilk renk dönüşümü görüldüğünde hazırlana solüsyon meyvelere püskürtülür
60mL + 20mL Yayıcı - Yapıştırıcı

90mL + 20mL Yayıcı - Yapıştırıcı
Armut
Meyve tutumu az olan armut çeşitlerinde çiçeklerin %30u açtığında verim artırma için ve çiçeklenme devresinde meydana gelebilecek don zararından korumak için donlardan en geç iki gün sonra hazırlanan solüsyon ağaçlara püskürtülür
90-150 mL + 90 mL Yayıcı - Yapıştırıcı
Kiraz Ve Vişne
Meyvelerde renk değişiminin başladığı dönemde uygulanır. Bu uygulamalardan iri dayanıklı ve düzgün meyve elde edilir
90 mL + 50 mL Yayıcı - Yapıştırıcı
Şeftali
Özellikle dixtred ve hale çeşitlerinde ağustosun ilk haftasında hazırlanan solüsyon ağaçlara püskürtülür. Bu uygulama ağaçları donlardan koruyacağı gibi meyve seyreltme işi de kendiliğinden halledilmiş olacaktır
600-900mL + 50mL Yayıcı - Yapıştırıcı
Çilek
Mahsule yatmayı sağlamak ve iri meyve elde etmek için çiçeklenmeden 3-4 hafta önce hazırlanan solüsyon püskürtülür.
90-150 mL + 20mL Yayıcı - Yapıştırıcı
Enginar
Turfanda enginar yetiştirmek ve yüksek verim elde etmek için hazırlanan solüsyon özellikle bitkilerin göbek kısmına püskürtülür. Normalden fazla gübre verilmeli ve zamanında sulamalıdır
300 mL + 150 mL Yayıcı

Yapıştırıcı
Patates
Tohumluk olarak kullanılacak patatesler dikimden önce hazırlanan solüsyona daldırılır. Böylece çimlenme hızlanır ve düzenli çıkış olur
30-60 mL
Marul
Göbek bağlamayı teşvik etmek için hasattan 7-15 gün önce uygulama yapılır. Soğuk hava şartlarında yüksek doz uygulanır.
60-120 mL + 20 mL Yayıcı - Yapıştırıcı
Biber
Verimi artırmak için çiçeklerin yarısı meyve tuttuğunda hazırlanan solüsyon ilk uygulama, 2-3 hafta sonra ikinci uygulama yapılır
180 mL + 20 mL Yayıcı - Yapıştırıcı
Süs Bitkileri (Karanfil, Gül, Siklamen, Krizantem)
Kesme çiçekçilikte uzun sap ve iri çiçek elde etmek için kullanılır.
240-300 mL + 50mL Yayıcı-Yapıştırıcı

BİTKİ GELİŞİM DÜZENLEYİCİ (BGD):